[ X ]
[ X ]
Important4 August 2021 09:00

(ACUM UN AN) Proiectul „Pro Moldova”

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 4 august 2020.

Conferința MPU

Mișcarea Politică „Unirea” a organizat o acțiune de prezentare a proiectului de lege al Federației Ruse de anulare a condamnării pactului Ribbentrop-Molotov. În contextul acțiunii organizate, a fost lansată și o expoziție la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Sfânt.

Igor Dodon, într-o nouă vizită la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a plecat într-o scurtă vizită de lucru la Moscova, în cadrul căruia urma să se întâlnească cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun.

Conferința lui Vladimir Bolea

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre reformarea Laboratorului central fitosanitar și dificultățile producătorilor la solicitarea serviciilor acestuia.

Proiectul „Pro Moldova”

Deputații din grupul parlamentar „Pro Moldova” au anunțat despre înregistrarea în Parlament a unui proiect de hotărâre, ce prevedea mai multe mecanisme și măsuri anticriză pentru agricultori.

Decizia CtEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a dat câștig de cauză Partidului „Patria”, care a fost exclus din cursa electorală la alegerile parlamentare din 2014. Curtea a acordat partidului reclamant 7 500 euro cu titlu de prejudiciu moral și 8.000 euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

Grant al UE

Republica Moldova a primit grantul în valoare de 10 milioane euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE.

sursa: Almanah Politic-2020

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...