[ X ]
[ X ]
Important3 August 2021 09:00

(ACUM UN AN) Sesizarea lui Andrei Năstase

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 3 august 2020.

Flashmobul PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate a desfășurat un flashmob la Președinție, în cadrul căruia l-a îndemnat pe Președintele țării, Igor Dodon, să nu semneze decretul de numire în funcție de conducere a judecătorului Vladislav Clima, care a anulat alegerile locale în municipiul Chișinău.

Şedinţa conducerii de vârf

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul Ion Chicu au participat la tradiţionala şedinţă săptămânală a conducerii de vârf.

Sesizarea lui Andrei Năstase

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase a anunțat că a depus o sesizare la Procuratura Generală, pe marginea „actului imoral și anticonstituțional al Președintelui Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste”.

Distincții de stat pentru angajații CFM

Cu ocazia Zilei Feroviarului, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul privind conferirea unor înalte distincţii de stat unui grup de angajaţi ai Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Conferința Partidului Acţiunii Comune – Congresul Civic

Partidul Acţiunii ComuneCongresul Civic, în cadrul unei conferinţe de presă, a declarat că alegerile prezidențiale din toamnă „vor fi o continuare a acaparării puterii de stat” și a pledat pentru alegeri parlamentare anticipate.

Un nou sondaj de opinie

Compania de cercetare și consultanță politică „Intellect Group” a făcut publice rezultatele unui sondaj, care arătau că, dacă s-ar organiza alegeri parlamentare, PSRM ar acumula 19,4%, PAS – 14,5%, PȘ – 8,6%, PN – 6,5%, PCRM – 4,6%, Platforma „DA” – 2,8%, PDM – 2,5%. Totodată, fiind întrebați de alegerile prezidențiale, respondenții au spus că ar vota în felul următor: Igor Dodon – 22,3%, Maia Sandu – 15,8%, Ilan Șor – 8,3%, Renato Usatîi – 6%, Vladimir Voronin – 3,7%, Andrei Năstase – 3,1%, Pavel Filip – 1,7%, Andrian Candu – 0,%.

Conferința Platformei DA

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, în cadrul unei conferințe de presă, s-au referit la problema redeschiderii grădinițelor și la necesitatea adoptării unor măsuri de urgență în acest sens.

Consiliul coaliției de guvernare – în ședință

Deputații Partidului Democrat din Moldova și ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au întrunit în cadrul Consiliului coaliției de guvernare, cu participarea Premierului și a Președintelui țării. 

Comisia pentru reforma constituțională – în prima ședință

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a prezidat prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională formată în baza unui decret semnat anterior.

PDM – la Glodeni

Preşedintele PDM, Pavel Filip, însoţit de vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc şi deputatul democrat Ion Leucă, s-au întâlnit cu echipa PDM din Glodeni.

Problema deșeurilor solide, în vizorul Prim-ministrului

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu primarii satelor Geamăna şi Ciobanovca, dar şi ai orașului Anenii Noi, fiind prezenți şi Primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, dar și deputatul Alexandru Jizdan. La ședință a fost discutată situația legată de gestionarea deșeurilor din capitală, dar și în localitățile adiacente.

sursa: Almanah Politic-2020

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...