[ X ]
[ X ]
Important22 Iulie 2021 11:04

PSRM anunță protest la nivel național: Actualul verdict al Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își exprimă indignarea față de verdictul Curții Constituționale, „care a confirmat acordul ilegal al regimului Plahotniuc de a vinde teritoriul Stadionului Republican Ambasadei SUA”, informează TRIBUNA.

Potrivit socialiștilor, „Stadionul Republican este o comoară națională a poporului Republicii Moldova. De acesta este legată soarta unor generații întregi ale concetățenilor noștri.” „Acordul de a vinde Stadionul Republican Ambasadei Americane a fost o risipă criminală a patrimoniului nostru istoric de către regimul criminal-oligarhic al lui Plahotniuc și al adepților săi” – se spune în declarația PSRM.

Socialiștii menționează că decizia cu privire la privatizarea Stadionului Republican a fost luată cu încălcarea completă a principiului transparenței, fără consultări publice și fără o sumă clară a contractului. De aceea, fracțiunea PSRM din Parlamentul anterior a votat anularea acestui acord corupt în mod deschis și readucerea stadionului republican în proprietatea statului.

Partidul Socialiștilor consideră că, actualul verdict al Curții Constituționale de buzunar este rezultatul acordurilor secrete dintre Președintele Maia Sandu și Ambasadorul SUA, Dereck Hogan, pentru susținerea Partidului Acțiune și Solidaritate în timpul alegerilor parlamentare. „Această decizie a Curții Constituționale este un alt act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare de compradori și curatorii săi occidental”, subliniază socialiștii.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că va continua să lupte pentru ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea poporului Republicii Moldova, or pe teritoriul său trebuie să fie construit un nou complex sportiv sau alt obiect de importanță socială în interesul Chișinăului și al locuitorilor săi.

„Facem apel la toți susținătorii noștri, precum și la toți cetățenii Republicii Moldova, pentru care transferul Stadionului Republican la Ambasada SUA este inacceptabil, să fie pregătiți pentru un protest la nivel național împotriva acestei încălcări grave a suveranității Republicii a Moldovei și demnitatea națională a cetățenilor săi”, au mai spus cei din PSRM.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...