[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Iulie 2021 06:00

Parlamentul a fost ales, dar... în Republica Moldova vor avea loc din nou alegeri!

Alegerile parlamentare anticipate au trecut, Parlamentul a fost ales, însă, în Republica Moldova, în viitorul apropiat, ar urma să aibă loc din nou alegeri, informează TRIBUNA.

Odată cu validarea mandatelor de către Curtea Constituțională, 3 dintre cei 101 deputați vor avea de ales, în 30 de zile, între noua funcție și cea de primar de localitate. În cazul în care vor renunța la funcțiile de primar, în acele localități se vor desfășura alegeri locale anticipate.

Cei care vor avea dilema menționată mai sus sunt de pe lista Partidul Acțiunii și Solidaritate – Larisa Voloh (numărul 13 în listă) – primarul satului Palanca, raionul Ștefan Vodă, începând cu anul 2007; Ersilia Qatrawi (numărul 36)  – primarul satului Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, începând cu anul 2015; Iurie Păsat (numărul 53) – primarul satului Bălceana, raionul Hâncești, începând cu anul 2015.

E de menționat că, printre deputații aleși ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și ai Partidului „Șor” nu se regăsesc primari.

TRIBUNA precizează: Larisa Voloh, Ersilia Qatrawi și Iurie Păsat au fost realeși în calitatea de primar la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...