[ X ]
[ X ]
Important21 Iulie 2021 17:00

(VIDEO) Oficial: Începând de astăzi, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot obține certificatul de vaccinare în format electronic

Începând de astăzi, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot descărca, verifica certificatul de vaccinare în format electronic. Opțiunea a fost inclusă și poate fi găsită pe platformele: vaccinare.gov.mdcertificate-covid.gov.md. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, informează TRIBUNA.

În scopul eficientizării procesului de descărcare, verificare a certificatului de vaccinare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a pregătit și publicat un tutorial video. Acesta a fost realizat în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

„Am reușit dezvoltarea certificatului de vaccinare cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Serviciului Tehnologii Informaționale de Securitate Cibernetică. Astfel, deja, certificatul de vaccinare conține două identificatoare de tip QR code, iar acesta poate fi descărcat on-line din sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 895.963 de doze de vaccin. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...