[ X ]
[ X ]
Comentarii20 Iulie 2021 07:00

Fruntaș de partid: Marea majoritate a intelectualilor a tăcut asurzitor în alegerile din 11 iulie. Acest lucru ne costă foarte scump

Din păcate, marea majoritate a intelectualilor a tăcut asurzitor în aceste alegeri din 11 iulie 2021. Declarația a fost făcută de Ana Guțu, prim-vicepreședinte al PUN, pe blogul său, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, în cursa pentru Parlament a participat o echipă de intelectuali, care și-au asumat deschis, onest, fără a minți sau a trișa dezideratul Unirii Republicii Moldova cu România. De ce? Pentru că profesorul, istoricul Octavian Țicu, filologul Ana Guțu, profesorul de drept constituțional Alexandru Arseni nu puteau merge în fața alegătorului cu minciuni despre o posibilă resuscitare a statului falit Republica Moldova, despre un viitor luminos prin crearea națiunii civice moldovenești.

„Partidul Unității Naționale (PUN) a mers în această campanie cu drapelul adevărului – tricolorul românesc, pe care este scris „Unire”. Mulți s-au grăbit să ne eticheteze drept perdanți ai acestor alegeri”, a subliniat ea.

În acest context, Guțu s-a adresat intelectualilor, filosofilor, scriitorilor, profesorilor – „ascunși prin birourile universitare, academice, scriitoricești, cu proiecte copios finanțate de România”: „cum v-ați manifestat opțiunile de vot? Cum ați educat opinia publică în spiritul adevărului științific? Cum ați combătut teza neghioabă „că acum nu e timpul pentru Unire”?…”

„Voi, profesorilor de limbă română și istorie a românilor din instituțiile preșcolare, sunteți circa 5300 în întreaga republică! Sunteți cei care edificați identitatea românească a elevilor voștri! Datoria voastră sfântă este să le explicați elevilor voștri că nu există altă cale pentru prosperitatea teritoriului între Prut și Nistru decât prin Unirea Republicii Moldova cu România!”,  a mai menționat ea.

Politiciana a remarcat că au existat și puține excepții  – unii intelectuali s-au implicat alături de echipa PUN în campania electorală din 11 iulie 2021 și „au contribuit la iluminarea populației noastre întru adevăr și izbândă.”

„Din păcate, marea majoritate a intelectualilor au tăcut asurzitor în aceste alegeri din 11 iulie 2021. Tăcerea intelectualilor, din frică, din comoditate, din oportunism – ne costă foarte scump și ne răpește din demnitate, din crez, din adevăr, din viață. Tăcerea asurzitoare a intelectualilor va contribui la afirmarea minciunii, la permanentizarea rătăcirilor identitare, la menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri, impredictibilă, docilă în fața amenințărilor  hibride ale Rusiei”, a conchis ea.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...