[ X ]
[ X ]
Comentarii16 Iulie 2021 06:00

Ex-deputat: Noua putere politică trebuie să vină cu abordări sistemice şi profunde, dar nicidecum cu ,,aşchii pe apucate”...

„Evident, despre priorităţi trebuie să se vorbească, doar că, lansând aceste mesaje liderii învingători trebuie să transpună promisiunile electorale într-o viziune clară şi coerentă privind reformele sistemice ale statului, care, în final, pot schimba radical starea de lucruri, dar şi răspunde promisiunilor electorale. Altfel spus, poate nu este cazul de a forţa nota, dar, dacă a fost asumată o anumită strategie/tactică, aceasta trebuie să fie una care demonstrează maturitatea puterii politice, dar şi responsabilitatea acesteia pentru viitorul nostru”. Aceste declarații au fost făcute de fostul deputat Iurie Țap, informează TRIBUNA.

Fostul parlamentar, referidu-se la demiteri, a menționat: „Pornind de la problema reconsiderării statului ca instrument de realizare a suveranităţii naţionale, se impune necesitatea înlăturării tuturor demnitarilor care au pactizat cu regimul oligarhic/sistemul celor corupţi, vizând puterea de stat în totalitatea sa (inclusiv puterea judecătorească)…”

„Este limpede că acest lucru trebuie realizat în regim de urgenţă, doar că, strict în câmp constituţional. Iată de ce, vorbim despre necesitatea de a gândi profund strategia şi tactica guvernării în noile condiţii. Totodată, să nu uităm şi necesitatea unui consens larg cu cetăţenii, dar şi cu forţele politice reformatoare în cazul schimbărilor/reformelor radicale. În acest sens, poate este şi cazul cooptării în noul executiv a reprezentanţilor partidelor politice pro-democraţie şi pro-statul de drept”, a menționat el, într-un comentariu pe Facebook.

Cât despre priorități, Țap a remarcat că Republica Moldova este în condiţiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, acord care aşa şi n-a fost transpus adecvat. „De aici, trebuie să vină/pornească priorităţile, or, noua Agendă de Asociere trebuie să cuprindă restanţele admise, dar şi să prevadă transpunerea adecvată a Acordului de Asociere. În contextul dat, Programul de guvernare propus trebuie să conţină o viziune clară şi coerentă pentru următorii patru ani de zile, perioadă în care starea de lucruri va fi schimbată radical, urmare realizării angajamentelor asumate (Acordului de Asociere)”, a mai spus el.

Ex-deputatul, în concluzie, a subliniat: „noua putere politică trebuie să vină cu abordări sistemice şi profunde, dar nicidecum cu ,,aşchii pe apucate”…”.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...