[ X ]
[ X ]
Important8 Iulie 2021 09:00

(ACUM UN AN) Numiri în funcţii la Guvern 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 8 iulie 2020.

Briefing-ul lui Alexandru Slusari 

În cadrul unui briefing de presă, Alexandru Slusari, liderul fracţiunii parlamentare a Platformei „DA”, a anunţat că fracţiunea va înregistra o inițiativă legislativă privind dezvoltarea autonomiei locale.

Vizita deputaţilor PAS la CNAS   

Deputații Oazu Nantoi şi Dan Perciun au anunțat că au fost la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) pentru a verifica cum decurge procedura de recalculare a pensiilor şi s-au declarat indignaţi de modul în care erau trataţi pensionarii.

O nouă calitate pentru Eremei Priseajniuc

Cabinetul de miniștri a aprobat modificări în componența Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică. Astfel, s-a decis includerea în Comisie a unui nou membru și anume a Directorului general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc.

Eveniment organizat de exponenţii Partidului „Şor”

25 de familii din Orhei și-au ridicat indemnizațiile unice la nașterea copilului în cadrul programului „Capitalul matern”, inițiat de Ilan Șor, liderul Partidului „Şor”. La eveniment a participat şi deputata formaţiunii, Violeta Ivanov.

Discuţia Preşedintelui cu Ruben Atoyan şi Volodymyr Tulin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o discuție în format online cu șeful misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internațional în Moldova, Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin.

Ion Perju – la şedinţa fracţiunii PDM  

Deputații democrați l-au invitat la ședința fracțiunii pe ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju. Ei au solicitat Ministerului de resort să urgenteze procedurile de semnare și implementare a Acordului interstatal dintre Republica Moldova și România privind construcția unor apeducte.

Numiri în funcţii la Guvern 

Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe numiri în funcții. Astfel, Lilia Palii a fost numită secretar general al Ministerului Economiei și Infrastructurii. Totodată, Tatiana Popa a fost numită în funcția de director general adjunct al Casei Naționale de Asigurări Sociale. În funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții a fost numită Elena Oleinic-Slivinschi, iar în funcția de director general adjunct al Agenției Proprietății Publice – Mihail Casapu.

Solicitarea Partidului „Şor”

Partidul „Şor” a solicitat Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Casei Naţionale de Asigurări Sociale să revizuiască modul de depunere a cererilor şi actelor pentru reexaminarea pensiilor.

Negocieri aprobate de Guvern 

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și ulterioara semnare a Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind Asistența Macrofinanciară pentru RM în valoare de până la 100 milioane euro. De asemenea, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind noul Cod vamal al Republicii Moldova.

 

Sursa: Almanah Politic-2020

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...