[ X ]
[ X ]
Important4 Iulie 2021 14:00

Omul săptămânii: Igor Dodon - președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

„Omul săptămânii” de această dată este Igor Dodon – președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), având în vedere că, la 29 iunie curent, partidul a sărbătorit 24 de ani de la înființare, informează TRIBUNA.

Cu această ocazie, liderul socialiștilor, Igor Dodon a spus că PSRM este cel mai mare și cel mai important partid politic din țară, ce pledează consecvent pentru apărarea statalității, independenței și neutralității Republicii Moldova.

Politicianul a mai spus că PSRM este partidul dispus să apere suveranitatea și neutralitatea Moldovei pe arena internațională și să promoveze politica externă în interesele naționale ale țării.

„Din anul 2014 și până în prezent, Partidul Socialiștilor învinge la alegerile parlamentare și constituie cel mai mare partid parlamentar din țară. Din anul 2015 până în prezent, PSRM deține cea mai mare fracțiune în Consiliul Municipal Chișinău”, a declarat șeful formațiunii.

Totodată, Igor Dodon a mai spus că de nenumărate ori poporul Moldovei, regiunile și localitățile țării i-au ales în calitate de conducători pe candidații desemnați de Partidul Socialiștilor.

„Candidatul susținut de PSRM a câștigat de două ori alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. În anul 2016, candidatul Partidului Socialiștilor a învins la alegerile prin vot direct ale Președintelui Republicii Moldova. În anul 2019, candidatul Partidului Socialiștilor a devenit primul reprezentant al forțelor de stânga din întreaga istorie a Moldovei care a învins la alegerile primarului municipiului Chișinău. Astăzi, reprezentanții PSRM conduc 21 de raioane ale țării, sunt lideri ai 8 centre raionale și a peste 200 de localități ale Moldovei”, a remarcat el.

De-a lungul istoriei sale – a mai spus liderul – Partidul Socialiştilor a fost ghidat de responsabilitatea față de țară, de interesele statului și ale oamenilor.

„În 2019, PSRM a avut un rol cheie în demontarea regimului oligarhic al lui Plahotniuc. Astăzi, când Republica Moldova este amenințată de un regim de guvernare externă, Partidul Socialiștilor a format o alianţă a apărătorilor statalității moldovenești – Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Sunt mândru de faptul că de mulți ani conduc echipa Partidului Socialiștilor”, a conchis Dodon.

TRIBUNA precizează: Igor Dodon s-a născut la data de 18 februarie 1975, în satul Sadova din raionul Călărași. A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova (1997) și apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998). Ulterior, a absolvit Facultatea de Drept în Economie din cadrul Institutului Internațional de Management. A obținut titlul științific de doctor în științe economice la Academia de Studii Economice din Moldova, Catedra Bănci și Burse de Valori. După absolvirea instituțiilor de învățământ, din 1997 până în 2001 Igor Dodon a activat la Bursa de Valori a Moldovei. În perioada noiembrie 2001 – mai 2005, a exercitat funcția de președinte și membru al Consiliului de directori al Depozitarului Național de Valori Mobiliare al Moldovei SA. În perioada septembrie 2002 – mai 2005 a activat în funcția de președinte al Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei. În mai 2005, Igor Dodon este numit în funcția de viceministru al Economiei și Comerțului a Republicii Moldova. În septembrie 2006, este numit în funcția de ministru al Economiei și Comerțului. Din martie 2008 este și prim-vicepremier în Guvernul Republicii Moldova. Din 2009 este deputat în Parlament. Din 2011 până în 2016 a fost Preşedinte al PSRM. Pe data de 13 noiembrie 2016 a fost ales Preşedinte al RM și a deținut mandatul în perioada 23 decembrie 2016 – 25 decembrie 2020. La 30 decembrie 2020 a revenit în fruntea PSRM.

 

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...