[ X ]
[ X ]
Important1 Iulie 2021 15:57

O avocată - reținută de CNA pentru pretinderea unei mite de 1050 de euro

O avocată a fost reținută în flagrant de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceasta ar fi pretins și primit 1050 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere, fiind învinuit de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate şi fără permis de conducere, informează TRIBUNA.

Potrivit materialelor cauzei, avocata ar fi susținut că are influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica, care conduce urmărirea penală pe acest caz. Ulterior, bănuita i-a comunicat că nu poate rezolva dosarul, din motiv că acesta a fost transmis altui procuror şi că urmează să-i restituie banii.

Astăzi, aceasta s-a întâlnit cu denunțătorul în sectorul Telecentru al capitalei pentru-i restitui banii, dar a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuită de trafic de influenţă.

În prezent, femeia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă amendă penală sau închisoare de până la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

 

Cristina Pendea  

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...