[ X ]
[ X ]
Important30 Iunie 2021 10:37

„Moldovagaz”: Zeci de consumatori noi sunt conectați la rețea

În mai multe localități, situate în partea de nord a Republicii Moldova și deservite de întreprinderea „Orhei-gaz”, a demarat racordarea consumatorilor noi la rețeaua de distribuție a gazelor naturale după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, în satul Țareuca, raionul Rezina, s-au așezat peste 1,3 kilometri din noul segment de conducte de gaze de presiune medie și joasă. Drept urmare, acest lucru va permite conectarea la rețea a cel puțin 43 de gospodării noi. Totodată, în satele Dobrușa și Răspopeni, raionul Șoldănești, în total s-a construit cca 3 kilometri din rețea, iar numărul de consumatori noi din ambele localități va ajunge la 56 de unități, informează TRIBUNA.

„Suntem bucuroși să constatăm că lucrările de extindere a rețelelor au fost efectuate calitativ și mai devreme de termenele stabilite”, a declarat Andrian Sirbu, șef adjunct al Direcției investiții și administrarea patrimoniului a SA „Moldovagaz”, la ceremonia de conectare la rețea.
Bugetul preliminar total al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 79,5 milioane de lei. Din suma respectivă 30 milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 28,3 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.
Per total, se vor așeza cca 145 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 63 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 2500, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.
Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...