[ X ]
[ X ]
Important28 Iunie 2021 16:52

Radu Marian: Dacă se întâmplă să avem deputați de treabă, și societatea trăiește mai bine

În prima zi a taberei parlamentare, copiii au aflat mai multe despre munca de deputat din prima sursă. Participanții, cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani, au avut o discuție online cu deputatul Fracțiunii PAS, Radu Marian, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Parlamentarul le-a povestit copiilor mai multe despre activitatea de membru al Legislativului. „Funcția unui deputat este să voteze legi bune. Este o responsabilitate tare mare. Dacă se întâmplă să avem deputați de treabă, și societatea trăiește mai bine”, a menționat Radu Marian.

La rândul lor, copiii au venit cu mai multe sugestii pentru deputat. Aceștia au spus că și-ar dori ca aleșii poporului să ia decizii care să le ofere mai multe facilități. Printre ele se numără acordarea unei burse lunare până la atingerea majoratului și asigurarea cu alimentație gratuită a elevilor din clasele gimnaziale și liceale.

La final, Radu Marian i-a îndemnat pe copii să fie cât mai curioși și să asimileze cât mai multă informație din diverse domenii.

Pe parcursul zilei de astăzi, copiii s-au familiarizat cu istoria Legislativului și au discutat cu Tamara Tentiuc, șefa Direcției drepturilor copiilor din cadrul oficiului Avocatului Poporului.

La ediția curentă a taberei parlamentare s-au înscris în jur de o sută de copii, din mai multe raioane ale țării. Evenimentul se desfășoară în perioada 28 iunie – 2 iulie curent și include sesiuni pentru trei categorii de vârstă – 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. Programul din acest an al taberei parlamentare online se axează pe istoria celor 30 de ani de Independență a țării și ai Parlamentului, pe normele constituționale explicate pe înțelesul copiilor, pe subiecte și activități interactive de comunicare.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...