[ X ]
[ X ]
Important25 Iunie 2021 13:00

Igor Dodon: Nu exclud că, dacă Guvernul va fi format de forțele de dreapta, vom avea...

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon a declarat că nu exclude că, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, dacă Guvernul va fi format de forțele de dreapta, vom avea majorarea TVA-ului, informează TRIBUNA.

„Majorarea cu 2 puncte procentuale a taxei pe valoare adăugată va duce la creșterea prețurilor în lanț. Cu regret, unii parteneri externi nu văd alte soluții decât să majoreze impozitele și să micșoreze cheltuielile sociale. De obicei, ei merg anume pe această abordare”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale live „Președintele Igor Dodon răspunde”.

El a spus că, această abordare este una greșită. „În Republica Moldova, unde oamenii de afaceri, businessul își revine greu după pandemie, să le mai majorăm acum impozitele? Aceasta ar fi o greșeală enormă”, a precizat liderul PSRM.

Totodată, el a menționat că, probabilitatea că vor merge pe astfel de reforme, la insistența Fondului Monetar Internațional (FMI), este foarte mare. „Dacă vine dreapta la putere, în câteva luni va fi majorată și vârsta de pensionare, și unele impozite, vor fi stopate și unele programe sociale.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...