[ X ]
[ X ]
Important14 Iunie 2021 16:00

Ion Ceban a făcut anunțul! Zi cu roșu-n calendar pentru municipiul Chișinău!

„O duminică (n.r. – 13 iunie 2021) cu „ZERO” cazuri de Covid-19 în capitală. Este o veste bună, însă dacă privim tabloul în ansamblu, bilanțul cazurilor de COVID-19 în Chișinău – cca 106.400. Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de cca 20 cazuri la 100 mii în ultimele 14 zile” – a comunicat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează TRIBUNA.
Pe parcursul lunii mai 2021 – a spus el, gradual, a fost sistată activitatea spitalelor strategice COVID din municipiu, spitalele revenind la profilurile de specialitate de până la pandemie.
Doar 2 instituții medicale și-au păstrat profilul de internare COVID-19:
– Centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo (pentru triaj și ca staționar, inclusiv cu secția de terapie intensivă pe 6 paturi)📍
– Maternitatea municipală nr. 2 (pentru femeile gravide suspecte și confirmate cu COVID-19). 📍
Copiii suspecți sau confirmați cu COVID sunt internați la Institutul Mamei și Copilului (MSMPS, prin ordin, a stopat recent internarea la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii).
Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este astăzi de 359 paturi de staționar și 100 paturi triaj la Centrul „COVID-19” MoldExpo și 40 paturi la Maternitatea municipală nr. 2.
„Rămânem, totuși, în alertă și bine pregătiți în caz de o nouă agravare a situației epidemiologice, spitalele municipale pot reveni la activitate ca spitale strategice COVID în cca 24 – 48 ore” – a declarat primarul.
 
Cristina Gurez
Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...