[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 Iunie 2021 15:30

Președintele Parlamentului va participa la Forumul Diplomației de la Antalya  

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya, care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii de astăzi a speakerului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Președintele Parlamentului a menționat că a acceptat cu mare plăcere invitația de a participa la această reuniune anuală a liderilor politici, oficialilor de rang înalt, mediului academic, formatorilor de opinie, mass-media și a reprezentanților din sectorul privat, precum și a intelectualilor remarcabili din domeniul afacerilor internaționale și al diplomației.

Zinaida Greceanîi a remarcat existența bunelor relații de colaborare și prietenie între cele două state și a accentuat interesul pentru consolidarea acestora în viitor.

În context, Ambasadorul Gürol Sökmensüer a mulțumim Președintelui Parlamentului pentru”Medalia Democrației” primită cu prilejul celor 30 de ani ai Parlamentului Republicii Moldova. ”Această distincție reprezintă simbolul prieteniei între țările noastre”, a spus oficialul turc.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a subliniat că este cea mai înaltă distincție a Legislativului și a fost acordată pentru contribuții meritorii în promovarea, dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-turce și în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, inclusiv prin atitudinea personală a diplomatului.

În discuție a fost abordată situația politică din Republica Moldova și campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. Ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău a menționat că la monitorizarea alegerilor vor participa și doi deputați turci. De asemenea, Gürol Sökmensüer a dorit speakerului mult succes în scrutinul electoral.

 

Cristina Gurez 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...