[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Iunie 2021 15:45

Sandu: Am primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, astăzi, în format de videoconferință, cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova, transmite TRIBUNA.
 
Moderată de ES Peter Michalko, Ambasadorul UE la Chișinău, discuția s-a focusat pe combaterea pandemiei Covid-19 în țara noastră, pe organizarea corectă a alegerilor anticipate și pe redresarea economică a Republicii Moldova. 
 
„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, menționează Maia Sandu.
 
Un alt subiect discutat a fost Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută. 
„Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”, punctează Sandu.
 
Șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. 
 
„Am primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări. Observatori europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect”, a mai spus Maia Sandu.
 
Cristina Parfeni
Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...