[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Iunie 2021 14:46

Platforma DA va contesta la CSJ decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea transnistreană 

Platforma DA a contestat decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea transnistreană, inclusiv în zone necontrolate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, dar instanța a declarat cererea inadmisibilă. În acest context, Platforma DA va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și va cere sancțiuni disciplinare pentru judecătorii care au examinat această cauză, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

De asemenea, astăzi Platforma DA a înaintat o cerere de recuzare a completului de judecată care examinează contestația privind decizia CEC asupra numărului de secții de votare în diaspora din mai multe motive și dosarul a fost remis altui complet de judecători. În cadrul ședinței, reprezentantul Platformei DA a depus două cereri de recuzare în privința judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc.

Andrei Năstase a îndemnat partidele să renunțe în acest proces la „straiele politice”, aducându-l pe dimensiunea civică, pentru că este vizată democrația, drepturile și libertățile unei întregi diaspore, care trebuie unită, care trebuie antrenată nu doar în procesele electorale, ci și în procesele de dezvoltare a Republicii Moldova.

„Dacă vrem să facem dreptate, s-o facem împreună! E nevoie să facem o presiune civică, democratică, legală, constituțională, în spațiul public, astfel încât judecătorii să nu aibă îndrăzneala de a trece peste lege, peste Constituție”- a spus Andrei Năstase.

 

Cristina Gurez 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...