[ X ]
[ X ]
Important7 Iunie 2021 13:28

Comitetul Consultativ Independent Anticorupție a fost constituit. În ce constă activitatea acestuia?

Prin decretul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost constituit Comitetul Consultativ Independent Anticorupție (CCIA), transmite TRIBUNA.

În cadrul unui briefing de presă, Președintele țării, Maia Sandu a spus că, acest Comitet va analiza schemele de corupție și va prezenta populației informații despre aceste cazuri.

„Sperăm că informația va fi utilă organelor de drept din R. Moldova, care au sarcina să investigheze cazurile de corupție mari. Instituțiile statului care trebuie să prevină corupția se mișcă prea încet. Acest grup va fi finanțat de UE și SUA, dar și de alți potențiali donatori cu care se discută acum. Grupul este constituit prin decret prezidențial, dar aici se încheie conexiunea între acestea două. Comitetul va decide care sunt aspectele cercetare, va pregăti rapoarte, le va prezenta. Comitetul este liber că cerceteze orice subiect cu suspiciune de corupție”, a spus Maia Sandu.

Din Comitet vor face parte șase membri – trei din Republica Moldova – Alina Radu, Tamara Razin și Nadejda Hriptievschi – și și trei internaționali: James Wasserstrom (SUA), Laura Ștefan (România) și Drago Kos (Slovenia).

Activitatea Comitetului va începe mâine.

 

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...