[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Mai 2021 13:26

(FOTO) Cum se desfășoară Maratonul de Vaccinare Chișinău

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dat astăzi startul Maratonului de vaccinare la Palatul Republicii, prevăzut pentru zilele de: 28-30 mai 2021. La deschiderea oficială a evenimentului au participat oficiali din cadrul Primăriei Chișinău, ai Ministerului de resort, ai IMSP SCM „Sfânta Treime”, ai UNICEF Moldova, ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” etc., informează TRIBUNA.

Primarul General, Ion Ceban, în calitate de coorganizator al Maratonului a menționat că pentru buna desfășurate a evenimentului, sunt implicate peste 170 de persoane (fără personalul tehnic), astfel că procesul de vaccinare va decurge fără oprire. Totodată, pentru cetățenii care așteaptă afară rândul pentru imunizare, au fost asigurate condiții: scaune, apă și WC-uri biologice.

De asemenea, edilul a făcut apel către cetățenii prezenți la Palatul Republicii, să dea dovadă de răbdare și precauție, astfel ca procesul de imunizare să se desfășoare civilizat, fără incidente. „Vrem ca populația să fie sănătoasă, iar oameni dragi nouă să nu riște cu diverse complicații pe care le poate da infecția COVID-19″, a mai spus Primarul.

În cadrul Maratonului, care se desfășoară în intervalul orelor: 09:00 – 22:00, pe adresa: Chișinău, strada Maria Cebotari, 16, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19 aprobate în Republica Moldova, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică. În caz de necesitate, cantitatea de seruri va fi suplimentată, cu excepția vaccinului Pfizer care este în stoc limitat. Totodată, precizăm că loturile de vaccin au fost prevăzute direct pentru desfășurarea acțiunii de masă anunțate, fiind exclusă completarea cu seruri de la alte instituții.

Către ora 13.00, primarul capitalei a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare:

„Mulțumesc tuturor pentru implicare!

La buna desfășurare a Maratonului vaccinării sunt implicați circa 200 de oameni, medici, operatori, asistenți.

Suntem ajutați de către poliție pentru a fi menținută ordinea publică.

În sala Palatului sunt amenajate 20 de linii de vaccinare.

Rog oamenii să fie înțelegători, știu că mulți au venit și din republică.”

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...