[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Mai 2021 16:55

Ambasada Republicii Azerbaidjan din Republica Moldova anunță: Eveniment oficial cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Azerbaidjan

Ambasada Republicii Azerbaidjan din Republica Moldova anunță că, la 28 mai curent, începând cu ora 15.00, în scuarul din incinta Ambasadei, str. M. Kogălniceanu 64 se va desfășura un eveniment oficial cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Azerbaidjan: „Ziua Republicii”, informează TRIBUNA.

Republica Azerbaidjan și-a proclamat independența la 28 mai 1918, fiind prima Republică Democratică în Islamul de Est.

În cadrul evenimentului dat de asemenea va avea loc inaugurarea plăcii memoriale cu inscripții în trei limbi (azeră, română, engleză) a citatului Liderului întregii națiuni a Poporului azer, Heydar Aliyev –  „Am fost mereu mândru și astăzi sunt mândru că sunt azer”.

La partea oficială a evenimentului va ține un discurs Secretarul de Stat din partea Guvernului Republicii Moldova, Dumitru Socolan, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Osmanov Gudsi.

În continuarea evenimentului se vor depune flori la bustul lui Heydar Aliyev, ce este instalat în scuarul Ambasadei, inaugurarea căruia va avea loc în cadrul altei viitoare ceremonii.

De asemenea, va fi inaugurată ,,Cișmeaua martirilor”, ce este instalată pe teritoriul Ambasadei.

E de menționat că, evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor epidemiologice.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...