[ X ]
[ X ]
Important20 Mai 2021 14:00

Mihai Ghimpu – pe lista AUR la parlamentare? Dorin Chirtoacă a pus punctele pe „i”!

Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal (PL), a fost întrebat dacă ex-liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, președinte de onoare, a acceptat ca PL să meargă cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la anticipate, informează TRIBUNA.

Dorin Chirtoacă a spus că s-a consultat cu toți colegii. „Toți colegii ne-am consultat, consiliul partidului, biroul partidului, am avut patru sau cinci ședințe, am făcut-o la modul deschis, sincer, luând în calcul toate riscurile, luând în calcul avantajele, dezavantajele, dar am pus ca prim obiectiv să dăm posibilitatea cetățenilor să voteze o opțiune unionistă puternică”, a declarat el, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Liberalul a mai spus că ei nu vor ataca ceilalți colegi care împărtășesc aceleași valori ca și ei, unioniste, iar oamenii vor face alegerea.

Totodată, fiind întrebat dacă e posibil ca Mihai Ghimpu să se regăsească pe lista AUR, Chirtoacă a spus: „Pe dl Ghimpu l-am întrebat, a spus că nu-l interesează deocamdată o chestiune de a candida pe o listă sau alta, dar a fost în asentiment cu noi, că trebuie să găsim o opțiune puternică de vot unionistă pe care s-o oferim cetățenilor în contextul actual, astfel încât să mergem cu toții înainte pentru promovarea Unirii”.

Președintele PL a mai spus că la CEC ei vor merge în zilele următoare, în funcție de agenda și calendarul electoral pe care îl vor stabilit împreună la staff. „Nu este nicio grabă, noi vrem să dăm o opțiune, noi nu alergăm să prindem ceva, așa, din zbor, noi vrem să așezăm lucrurile puternic, solid și să dăm o opțiune clară unioniștilor pentru a vota. De asta s-au și făcut eforturile de a-i uni pe toți, de a-i aduce pe toți, inclusiv colegului și, respectiv, colegilor de la PUN, unde s-a mers până la a oferi primele locuri pe listă și asta a fost refuzat. De exemplu, eu personal, când am discutat cu colegii de la AUR, le-am spus în felul următor: „Mă puneți unde vreți pe liste, nu solicit un loc anume. Să fie clar, demnitatea mea și, mai ales, în situația în care mă aflu personal și cu doliu ș.a.m.d., cer un singur lucru: respectarea demnității colegilor din Partidul Liberal”. Și lucrul ăsta a fost obținut”, a conchis politicianul.

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...