[ X ]
[ X ]
Important18 Mai 2021 16:00

Dezvăluiri de politician: În 2014 am fost exclusă din partid pentru divergențe de opinii...

Ana Guțu, prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN), a făcut unele dezvăluiri din trecutul său politic, informează TRIBUNA.

Ea a vorbit despre lansarea AUR în Republica Moldova, despre partidul care a stat la baza noului proiect, dar și despre excluderea sa din PLR.

„Partidul AUR din Republica Moldova nu a fost creat recent, este nouă doar denumirea. AUR este fostul Partid Popular Românesc, care este fostul Partid Liberal Reformator – creat în decembrie 2013. La congresul de constituire a PLR eu am obținut cel mai mare număr de voturi pentru președinția partidului într-un scrutin secret. În 2014 liderii PLR m-au exclus din PLR pentru divergențe de opinii. Nebănuite sunt căile politicii de pe Bâc…”, a declarat Guțu, într-o postare pe Facebook.

TRIBUNA amintește: Ana Guțu a ajuns deputat în 2009 pe lista Partidului Liberal și a deținut funcția până în 2014. În 2013 a fost excluși din Partidul Liberal, împreună cu alți 6 deputați, după ce au votat pentru Guvernul Leancă. În decembrie 2013 a participat la constituirea Partidului Liberal Reformator, care în august 2019 a devenit Partidul Popular Românesc (PPR). În 2015 Guțu a pus bazele Partidului „Dreapta”, care în iunie 2017 a devenit Partidul Unității Naționale.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...