[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important15 Mai 2021 13:08

Șeful statului efectuează o vizită la Cahul

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Cahul, unde a discutat cu primari și alți reprezentanți ai administrației publice locale, informează TRIBUNA.

Maia Sandu a avut o întâlnire și cu Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul.

“M-am bucurat că avem o viziune comună asupra necesității de a munci împreună în beneficiul comunităților locale și de a răspunde nevoilor cetățenilor, fie că sunt în centrul țării sau în cel mai îndepărtat sat. Toți oamenii Moldovei merită să trăiască bine acasă.

Am văzut optimism în discuțiile noastre, speranță că în curând vom porni pe un nou drum al dezvoltării Moldovei, cu un parlament sănătos și un guvern stabil. Pentru a-și îndeplini cu responsabilitate promisiunile față de oameni, autoritățile publice locale au nevoie de ordine în distribuirea fondurilor, de alocarea echitabilă a resurselor financiare, de susținere de la partenerii externi și de independență politică. Aceste lucruri trebuie să le realizeze cât mai repede următorul guvern, pentru a dezvolta comunitățile din Republica Moldova – prin sprijinirea afacerilor locale, crearea oportunităților de muncă în localități și îmbunătățirea condițiilor de trai,”, menționează Sandu.

Cei doi au discutat și despre subiecte importante pentru APL, precum programul național de împădurire, livrarea vaccinurilor din Chișinău în localități, construcția rețelelor de aprovizionare cu apă.

Primarii au menționat necesitatea elaborării unui cadru normativ cu privire la Rezervația „Prutul de Jos”, pentru protejarea și conservarea ecosistemelor.

Cristina Parfeni 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...