[ X ]
[ X ]
Important10 Mai 2021 11:00

Vladimir Mizdrenco: În familia noastră, tradițiile de Paște se respectă cu strictețe

Deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, pentru TRIBUNA a vorbit despre cum se sărbătorește Paștele în familia sa.

„Paștele pentru mine înseamnă sărbătoarea luminoasă care ne amintește că fiecare dintre noi poate renaște. Sărbătoarea care nu poate fi marcată fără a fi împăcat cu toți. Hristos i-a iertat pe cei care l-au răstignit. Să încercăm și noi să fim ca Hristos!

În acest an, de Paște, ca în fiecare an, sărbătoresc alături de familie și cei dragi, după care a doua zi voi merge în natură. Natura mă încarcă.

În familia noastră, tradițiile de Paște se respectă cu strictețe. În seara de Înviere mergem la Slujbă, sfințim pasca și ouăle. Duminică de dimineață, întâi se mănâncă ceva sfințit, de obicei pasca. La noi, la Rîșcani, sărbătorile religioase sunt cele mai importante.

De obicei, cozonacul era copt acasă, de mama, după o rețetă știută doar de ea. Nu era cozonac mai gustos pe lume. De când a murit mama, îl cumpărăm.

Ouăle sunt neapărat vopsite în culoarea roșie, care semnifică sângele și patimile lui Hristos.

De pe masa de sărbătoare nu lipsesc bucatele tradiționale moldovenești. Pe lângă salată olivie, ruladele de pui și alte bunătăți, neapărat avem și caș proaspăt cu verdeață de sezon.

Rețeta specială pe care o gătim în fiecare an este rață cu mere la cuptor.

Dorința mea de Paște este ca lumina sfântă să ne lumineze sufletele și să ne facă mai blajini.

Cetățenilor le doresc Paște fericit alături de cei dragi, multă sănătate și dea Dumnezeu ca anul ăsta să scăpăm de Covid, și să ne adunăm ca înainte, familiile împreună, la mese mari de sărbătoare”, a declarat Mizdrenco.

 

Cristina Gurez 

Republicat din 2.05.21

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...