[ X ]
[ X ]
Important9 Mai 2021 11:36

Președintele Forului Legislativ: 9 mai este un cadou pentru toți cei vii

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a participat, astăzi, la activităţile consacrate Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei, care au avut loc la Complexul memorial ”Eternitate” din capitală, informează TRIBUNA.

Speakerul Zinaida Greceanîi și alți membri ai Legislativului țării au depus coroane și flori la Focul Veşnic, la Stela Eroilor Moldoveni, la plăcile comemorative și la Monumentul ”Maica Îndurerată” din cadrul Complexului memorial.

Toți cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți pentru apărarea Patriei.

Astăzi, se împlinesc 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

Președintele Forului Legislativ a menționat că 9 mai este un cadou pentru toți cei vii, și că datoria sfântă a fiecăruia este să păstreze memoria pentru fapta eroică a celor care au dobândit Marea Victorie.

”Promitem să păstrăm veșnică amintirea lor, să protejăm valorile pentru care au luptat și să le transmitem generațiilor viitoare. Trebuie să curmăm orice manifestare de atitudine batjocuritoare față de istoria și memoria sfântă a biruitorilor. Fascismul este fascism, și nicio tentativă de a îl îmbrăca într-o nouă ”morală” nu va fi în stare să-i ascundă esența monstruoasă și inumană. Veșnica recunoștință eroilor învingători, onoare și plecăciuni veteranilor!”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...