[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important6 Mai 2021 09:00

(ACUM UN AN) Anunţul Domnicăi Manole

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 6 mai 2020.

Inspecţia Premierului

Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de construcție a complexului de asigurare cu apă potabilă a satelor din lunca Prutului.

Ion Chicu – la Vama Leuşeni

Prim-ministrul Ion Chicu a inspectat activitatea punctului de trecere a frontierei Leușeni, unde a discutat cu șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza și cu directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja.

Anunţul Domnicăi Manole

În cadrul unui briefing, Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole a anunțat că, judecătorii constituționali au decis să informeze cetățenii Republicii Moldova „despre situația extrem de complicată, care este de natură să afecteze activitatea Curții”, dar și că s-au adresat către Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliului Europei, întregului corp diplomatic acreditat în țara noastră.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Ion Ceban

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu care a abordat chestiuni ce ţineau de situaţia la zi din capitală.

Declaraţiile lui Alexandru Slusari

Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma „DA”, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că Platforma insista ca Guvernul să modifice legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie și să deblocheze procesul eliberării certificatelor de forță majoră.

Sondajul iData

Compania Date Inteligente (iData) a făcut publice datele unui sondaj care arătau că, cea mai mare încredere cetăţenii o aveau în Preşedintele Igor Dodon – 24,2%, urmat de Maia Sandu – 11,4%, Renato Usatîi – 2,4%, Andrei Năstase – 2,3%, Ion Chicu – 1,6% și alții. De asemenea, sondajul arăta că, în caz de alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar fi acumulat 26,3%, Partidul Acțiune și Solidaritate – 12,4%, Partidul Democrat din Moldova – 4,5%, Platforma „Demnitate și Adevăr”  – 3,7% și Partidul Nostru – 3,7% etc.

Propunerea Grupului parlamentar „Pro Moldova”

În cadrul unei conferințe de presă, Grupul parlamentar „Pro Moldova” a propus crearea unei Comisii speciale parlamentare, formată din membri din toate grupurile și fracțiunile parlamentare, care să elaboreze proiectul Codului Sănătății și Strategia Națională de Dezvoltare a Sănătății 2020-2030.

Întrevedere la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a organizat o nouă întrevedere cu conducătorii asociațiilor care reprezintă diverse sectoare ale economiei. În cadrul discuției au fost abordate problemele businessului mic și mijlociu, precum și cele ale deținătorilor de patente.

Activişti din Ungheni au părăsit PDM

Un grup de consilieri locali și activiști din raionul Ungheni au părăsit Partidul Democrat din Moldova, pe motiv că „formațiunea a ajuns sub controlul lui Igor Dodon, fiind transformată în anexă a Partidului Socialiștilor”. Anunțul a fost făcut de Grupul parlamentar „Pro Moldova”.

Şedinţă prezidată de Premier

Prim-ministrul Ion Chicu a condus o ședință dedicată identificării soluțiilor suplimentare pentru îmbunătățirea situației financiare a companiilor autohtone, în special celor care aveau credite angajate la instituțiile financiare.

 

Sursa: Almanah Politic-2020

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...