[ X ]
[ X ]
Important4 Mai 2021 10:28

Platforma DA solicită audieri în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) cere convocarea urgență a ședinței Comisiei Economie, Buget și Finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră, transmite TRIBUNA.

Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari spune că pe fundalul haosului guvernamental companiile petroliere depășesc orice linie roșie:

„Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțiuni multiple concertate ale acestor companii, petroliștii recurg din nou la acorduri de cartel, fiind încrezuți că nici de data aceasta nu vor fi sancționați. A avut loc a șasea majorare a prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou absolut nejustificată în contextul cotațiilor internaționale la țiței. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultură.”

Alexandru Slusari califică acțiunile petroliștilor drept o sfidare crasă a bunului simț în ideea majorării veniturilor acestora în ajunul modificării metodologiei de calculare a prețului minim la produsele petroliere.

De asemenea, el amintește că, cetățenii au tot dreptul să iasă la proteste în asemenea cazuri și îi îndeamnă să o facă. În același context, deputatul a făcut un demers către președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe în vederea convocării neîntârziate a ședinței comisiei pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...