[ X ]
[ X ]
Important4 Mai 2021 15:00

Opinie: Sunt deja semnale că șeful statului, în vederea formării unei alianțe după anticipate, mizează pe...

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că sunt semnale clare că șeful statului mizează pe formațiunea condusă de Renato Usatîi în vederea formării unei alianțe după anticipate, informează TRIBUNA.

„Chiar dacă există deosebiri majore între alegerile prezidențiale și cele parlamentare, cel mai probabil, dacă nu se întâmplă vreun miracol, formațiunea pe care o conduce Renato Usatîi va trece pragul electoral. Numărul mare de simpatizanți (n.r. – 227 939 de voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2020, adică 16,9%) ai acestuia a fost surpriza alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din 2020. Sunt deja semnale că președintele moldovean mizează pe această formațiune politică pentru a face alianță politică în viitorul legislativ. Afirm asta pentru că, după primul tur al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a discutat tete-a-tete cu această persoană, solicitându-i ajutorul, iar zilele trecute, simpatizanții trandafirului galben au susținut protestul PAS de la Curtea Constituțională”, a menționat Nichituș, la 30 aprilie curent.

Jurnalistul a subliniat că bazinul electoral al acestei formațiuni nu se suprapune cu cel al PAS, mai degrabă fiind unul limitrof socialiștilor moldoveni. „Dacă discursul politic al acestei formațiuni se va modela, iar limbajul acestui personaj politic va fi cizelat va fi încă un semnal că președintele Sandu îi va solicita sprijinul pentru formarea unei majorități parlamentare”, a adăugat el, precizând că nu se va mira dacă Usatîi va face parte din viitorul Cabinet de Miniștrii al Republicii Moldova.

Amintim că, astăzi a fost anunțată crearea Blocului „Renato Usatîi” – format din „Partidul Nostru” și Partidul „Patria”.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...