[ X ]
[ X ]
Important4 Mai 2021 16:00

Deputat: Sper ca alegerile anticipate din 11 iulie să fie ultimul scrutin la care Diaspora va fi nevoită să stea în rând la secțiile de vot

„După situația de la alegerile prezidențiale Platforma DA inițiase consultări în Parlament pentru a pune în aplicare votul alternativ. Cu regret nu am avut susținerea celorlalte partide. E nevoie să ne mobilizăm ca în următorul Parlament să fim mai mulți deputați care să își dorească aceste modificări ale Codului Electoral”. Declarațiile acestea au fost făcute de deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, informează TRIBUNA.

Totodată, politicianul și-a exprimat speranță ca alegerile anticipate din 11 iulie curent „să fie ultimul scrutin la care Diaspora va fi nevoită să stea în rând la secțiile de vot”.

„La alegerile anticipate din 11 iulie, votul diasporei este foarte important”, a subliniat el.

Deputatul a amintit și de prezența celor din diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut.

„Cetățenii noștri, care sunt nevoiți să își întrețină familia lucrând printre străini, au depus un efort supraomenesc la alegerile prezidențiale din 2020. Sute de kilometri parcurși, ore pierdute în rând și cu toate astea mulți dintre conaționalii noștri nu au reușit să voteze la alegerile prezidențiale”, a precizat Vovc, îndemnând cetățenii de peste hotare să se înregistreze pe pagina web a CEC, indicând locul de aflare.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...