[ X ]
[ X ]
Important22 Aprilie 2021 10:28

Printr-o scrisoare adresată Președintelui Parlamentului, China a confirmat acordarea a 150 de mii de doze de vaccin Republicii Moldova

Printr-o scrisoare adresată Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină Li Zhanshu a confirmat decizia Chinei de a acorda Moldovei 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de ajutor umanitar, informează TRIBUNA.

În scrisoarea semnată de înaltul oficial chinez se arată că partea chineză este dispusă să acorde Moldovei susținere și ajutor, în limitele capacităților sale, și a decis să ofere Moldovei 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de asistență umanitară.

Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină Li Zhanshu a menționat că în prezent, pandemia COVID-19 continuă să se răspândească la nivel global, iar situația epidemiologică din Moldova rămâne alarmantă.

Decizia Chinei de a oferi Republicii Moldova lotul de vaccinuri anticoronavirus vine ca urmare a solicitării adresate de Speakerul Zinaida Greceanîi, pe 4 martie anul curent.

 

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...