[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important19 Aprilie 2021 16:00

Ex-ministru al Mediului, despre un „moft” guvernamental: Am fost poate unicul ministru de la independență încoace, care nici nu a…

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, președintele Uniunii „Salvați Basarabia”, a mărturisit că el a refuzat din start să beneficieze de vilă de stat pe perioada mandatului. Mai mult, fostul membru al Cabinetului de miniștri e de părere că vilele de acest fel ar trebui vândute, informează TRIBUNA.

„În august 2015, după ce am devenit ministru al Mediului, instituție care, în acel moment, beneficia de o vilă la Holercani, am reziliat contractul de locațiune și am fost poate unicul ministru de la independență încoace, care nu a mers nici să vadă vila de stat pentru odihna osaturii ministeriale din banii cetățenilor”, a declarat Munteanu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, Republica Moldova trebuie să se „europenizeze”, debarasându-se de moștenirea sovietică, iar soluția cu aceste vile este simplă, trebuie vândute, pentru că în R. Moldova sunt suficienți oameni care ar dori să procure aceste vile. „Aducem astfel un sac de bani la buget și în mod implicit scăpăm de cheltuieli de milioane de lei anual pentru întreținerea acestor „mofturi” guvernamentale, de care nu o să găsiți în întreaga Europă”. Asta am spus atunci, în 2015, asta cred și acum.”, a adăugat politicianul.

Valeriu Munteanu a precizat că au trecut 6 ani de atunci, „s-au schimbat mai multe guverne și guvernări dar nimeni nu a catadicsit să se lepede de aceste beneficii personale din banii oamenilor noștri. Din păcate”.

 TRIBUNA amintește: Valeriu Munteanu a fost ministru al Mediului al Republicii Moldova în perioada 30 iulie 2015 – 30 mai 2017.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...