[ X ]
[ X ]
Important18 Aprilie 2021 14:00

Omul săptămânii: Alexandru Oleinic, președintele Partidului Popular din Republica Moldova  

La 15 aprilie 2011 a fost constituit Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), astfel că în această săptămână formațiunea condusă de Alexandru Oleinic a marcat un deceniu de activitate în politica autohtonă.

Alexandru Oleinic a spus că noul proiect politic a apărut atunci din dorința unui grup de persoane care, de la înălțimea vârstei și a experienței lor, își imaginau un viitor în care puterea să fie expresia voinței cetățeanului, un viitor în care statul să se impună ca un stat puternic, modern, generator de bunăstare – un stat în care bunul-simț și responsabilitatea să ia locul războiului politic, populismului și incompetenței.

„În acești 10 ani de existență a partidului am avut un parcurs „sinusoidal”, dacă se poate spune așa… Am avut perioade când am fost foarte activi în viața politică, au fost timpuri când – din motive obiective sau subiective, cum ar fi perioada actuală de pandemie, am fost mai puțin vizibili, dar un lucru este cert – în toată această perioadă partidul a fost aproape de oameni, contribuind, în măsura posibilităților, la soluționarea problemelor de ordin social-economic pe diferite dimensiuni. Pe întreg parcursul acestor ani, Partidul Popular, echipa Mărului, se implică activ în viața societății, prin derularea unui șir de inițiative, care au drept expresie finală identificarea constantă a problemelor cu care se confruntă cetățeanul și oferirea de soluții imediate, fără a se ascunde după formulări de program, sau demagogia cu „politici promovate doar în eventualitatea venirii la guvernare”. De exemplu, proiectul de la „Gospodar la Gospodar” a ajuns în majoritatea satelor și a orașelor Moldovei. Da, nu s-au construit autostrăzi, însă o stație de așteptare, îngrijirea unui edificiu, a unui parc, a unei fântâni au destulă putere de convingere că am avut și  am realizat un proiect fezabil, care a schimbat niște lucruri în unele localități”, a declarat politicianul, în ziua aniversării.

De asemenea, Oleinic a subliniat: „Partidul Popular din Republica Moldova nu s-a lăsat atras în interminabilele războaie politice, declanșate fie între partide, fie între ramurile puterii. Noi mergem consecvent spre scopul nostru, care este clar formulat și descris și în programul partidului – „CREDE în MOLDOVA!””. 

TRIBUNA precizează: Alexandru Oleinic s-a născut născut la data de 8 decembrie 1959. Este de profesie inginer-economist. A candidat la alegerile parlamentare din anul 1998 pe listele Partidului Social-Democrat “Furnica”, dar acest partid nu a depășit pragul electoral. A fost membru al Consiliului republican al acestui partid. În anul 2001 a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova, candidând pe listele Alianței Braghiș. În această calitate, el a îndeplinit funcția de membru al Comisiei de politică economică, buget și finanțe. Începând din anul 2002 este membru al Consiliului republican al Alianței Social-Democrate din Moldova (ASDM). În anul 2003 a devenit membru al Alianței „Moldova Noastră”, fiind ales ca membru al Consiliului republican al acestui partid. La alegerile parlamentare din anul 2005 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Blocului „Moldova Democrată”. Între 2009 și 2011 a fost Ministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor al Republicii Moldova. În rezultatul alegerilor parlamentare din 2019 a fost ales în calitate de deputat din partea circumscripției uninominale №47 din Transnistria, în componența căreia sunt incluse orașele Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol. La Congresul II al PPRM din 17 noiembrie 2012 a fost ales în calitate de co-președinte coordonator. E căsătorit, are un copil.

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...