[ X ]
[ X ]
Important10 Aprilie 2021 06:00

(ACUM UN AN) Numiri şi demisii din funcţii la Guvern    

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 10 aprilie 2020.

 Cerere prealabilă pe numele Premierului Ion Chicu

Deputatul fracțiunii „ACUM Platforma DA”, Dinu Plîngău a făcut publică o cerere prealabilă pe numele Premierului Ion Chicu, solicitându-i acestuia să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile făcute precum că deputaţii de opoziţie, inclusiv Dinu Plîngău, ar fi vinovaţi de faptul că Guvernul nu va putea aplica o lege scopul căreia era susţinerea populaţiei şi a agenţilor economici pe timp de pandemie.

Eveniment cu participarea Preşedintelui

Un al doilea lot de ajutor umanitar pentru Republica Moldova a fost oferit de Republica Populară Chineză. La ceremonie a participat şi Preşedintele Igor Dodon.

Şedinţa CSE

Premierul Ion Chicu a condus şedinţa Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), în cadrul căreia s-a anunţat că unele prevederi ce se conțineau în legea suspendată de Curtea Constituțională, referitor la ajutorul pentru şomeri şi agenţii economici, vor fi totuși aplicate.

Vizita Preşedintelui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru la nordul țării pentru a se familiariza la fața locului cu situația din spitalele din Soroca și Florești.

Numiri şi demisii din funcţii la Guvern    

Cabinetul de miniștri a aprobat numiri în funcții. Astfel, a fost numit un nou secretar de stat la Ministerul Justiției – Dorin Lișman. Totodată, Ion Mereuță a revenit în funcția de șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu. De asemenea, s-a decis eliberarea din funcție a directorului general adjunct al AGEPI, Andrei Popa.

Decizia instanţei în cazul lui Viorel Morari 

Judecătoria Chişinău, cu sediul la Buiucani, a decis că fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, va sta încă 60 de zile sub control judiciar.

Şedință on-line cu participarea lui Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a participat la ședința on-line cu șefii executivelor statelor membre ale Uniunii Economice Euroasiatice. Republica Moldova are statut de observator în cadrul organizaţiei.

Peter Michalko – la Guvern

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. A fost discutată evoluția situației epidemiologice în RM.

Discuţia lui Ion Chicu cu Denis Shmygal

Premierul Ion Chicu a discutat la telefon cu Prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. Premierii s-au informat reciproc despre evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova și Ucraina, dar și despre măsurile întreprinse.

 

Sursa: Almanah Politic-2020

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...