[ X ]
[ X ]
Important9 Aprilie 2021 15:05

Biroul pentru Reintegrare: După o pauză de 14 luni experții din domeniul fitosanitar și veterinar s-au convocat într-o nouă ședință

După o pauză de un an și două luni, astăzi a avut loc o nouă reuniune a experților de pe ambele maluri ale Nistrului din domeniul fitosanitar și veterinar (ședința precedentă s-a convocat în data de 5 februarie 2020), care s-au întrunit în format de video-conferință, cu participarea reprezentanților participanților în formatul de negocieri ,,5+2”, informează TRIBUNA.

Potrivit Biroului pentru Reintegrare, ședința a fost inițiată de către experții de la Chișinău, care au expus procedurile și regulile necesare de urmat în procesul de transportare și de vămuire a produselor de uz veterinar/ fitosanitar/ farmaceutice, semințelor și a materialului săditor, preparatelor de protecție a plantelor și a fertilizanților, prin punctul de trecere ,,Pervomaisc-Cuciurgan”, amplasat pe frontiera de stat moldo-ucraineană, în conformitate cu prevederile pct. 21 din Hotărârea Guvernului nr.960 din 07.11.2017.

Partea moldovenească a reamintit despre necesitatea depunerii unei declarații pe propria răspundere de către agentul economic importator precum că loturile respective sunt destinate și vor rămâne exclusiv în regiunea transnistreană, în vederea încadrării în reglementările stipulate în actul normativ nominalizat supra.

Pe agenda discuțiilor au figurat și alte aspecte de actualitate în contextul implementării prevederilor Deciziei protocolare ,,Privind interacțiunea în domeniul veterinar, carantină și protecția plantelor” din 15 februarie 2018.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...