[ X ]
[ X ]
Important8 Aprilie 2021 13:00

Președintele PSRM: În această săptămână, la ședința Parlamentului, va fi creată Comisia de anchetă pe marginea cazului Ceaus

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a comunicat că, în această săptămână, Parlamentul urmează să creeze o comisie de anchetă care va investiga răpirea cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus, informează TRIBUNA.

„În această săptămână va avea loc ședința Parlamentului la care va fi creată Comisia de anchetă pe marginea cazului Ceaus. Nu contează cine este această persoană, dar el se afla pe teritoriul Republicii Moldova legal, și atunci când el este răpit, asta un e mare scandal”, a declarat Dodon, la postul de televiziune Primul în Moldova.

Ex-Președintele țării a mai spus că răpirea aceasta nu putea să se producă fără înștiințarea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova.

„Eu am fost Președinte de țară și Serviciile se subordonează direct Președintelui, eu știu cum ei lucrează și acest lucru era imposibil de realizat fără ca Serviciile să cunoască”, a precizat Dodon.

Politicianul a mai spus că unii ofițeri ai SIS, care au participat la operațiune, ar putea fi trași la răspundere penală.

Amintim că, în data de 3 aprilie curent, ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Chișinăului.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...