[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Aprilie 2021 11:00

Mărturisiri de deputat: Nu sunt bogat și din puținul pe care-l aveam am procurat bilete de avion pentru niște oameni…mă înjură și până azi de tot răul din lume…

Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a făcut unele mărturisiri despre faptul că la început de pandemie era unul dintre promotorii faptului că oamenii din diasporă trebuie aduși acasă, a oferit ajutor, însă în final a primit înjurături și critică, informează TRIBUNA.

„Îmi aduc aminte începuturile pandemiei. Mulți concetățeni de-ai noștri plecați peste hotare pentru o bucată de pâine sau în căutarea unei vieți mai bune rămăseseră în stradă, fără bani și disperați. În acea perioadă scriam mult pe Facebook despre fiecare om sau familie care apela după ajutor și îndemnam lumea la solidaritate umană și mulți oameni au răspuns. Eram unul din promotorii că oamenii din diasporă trebuie aduși acasă, chiar dacă acasă era o frică nebună față de cei care veneau de peste hotare. Ziceam că la Vadul lui Vodă ar trebui făcută o zonă de carantină pentru cei veniți de peste hotare, alocate resurse și multe alte idei pentru care am fost criticat. Totuși, în contextul emisiunii de azi (n.r. – 7 aprilie 2021), când am fost criticat din nou de un invitat al emisiunii că eu nu am făcut totul pentru a da oamenii corupți din sistem afară, o să vă relatez o situație despre care doar unii colegi de partid cunosc”, a dezvăluit Plîngău, pe Facebook.

Deputatul a spus că era în contact cu Ministerul de Externe și ambasadele din Italia și Ungaria, pentru a ajuta mai mulți oameni rămași în stradă sau blocați de câteva zile în vamă. „Deși, am reușit să ajut și cu cazare și cu transport mulți oameni pentru ca ei să poată reveni acasă, un caz a fost și este destul de amuzant și grăitor pentru mine chiar și azi. Eu nu sunt bogat financiar și din puținul pe care-l aveam am procurat niște bilete la un charter pentru niște oameni care au rămas în stradă și nu aveam bani nici măcar de mâncare. Una din persoanele pentru care am vorbit cu ambasadele, ministerul de externe și i-am achitat biletul la avion, în loc să-mi zică un simplu mulțumesc sau măcar să uite de existența mea, mă înjură și până azi de tot răul din lume”, a mărturisit el.

Parlamentarul a spus că, probabil, dacă ar fi procedat așa cum procedează majoritatea deputaților, invocând lipsa competenței și redirecționând problemele unor birocrați, nu era să pară un rău întruchipat pentru faptul că nu a avut posibilitate să rezolve o problemă mult mai repede.

„Cineva invocă că societatea noastră se confruntă și cu o criză morală la câte evenimente idioate se întâmplă. Eu aș spune că această criză e din cauza lipsei unei elite intelectuale care să promoveze moralitatea și integritatea ca valori ce ne lipsesc nu mai puțin decât vaccinul sau banul”, a conchis politicianul.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...