[ X ]
[ X ]
Important8 Aprilie 2021 06:00

Ce scor așteaptă PAS la alegerile anticipate? Igor Grosu: Până acum am avut campanii ieftine…

Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), șeful fracțiunii din Parlament, a comentat faptul că „multe sondaje de opinie sugerează că PAS va fi singurul partid democrat din viitorul Parlament, fiindcă Platforma Demnitate și Adevăr ar fi la limita trecerii pragului”, informează TRIBUNA.

„Eu cred că totul depinde de noi, de colegii de la Platformă. Sondajele reprezintă o fotografie la zi. Cei care stau în birouri sunt ostaticii sondajelor și își asumă mari riscuri. Pe noi, de pildă, ne-a luat prin surprindere entuziasmul diasporei”, a declarat el, într-un interviu pentru g4media.ro.

Fiind întrebat la ce scor se așteaptă, Grosu a spus că unul bun.

„Nu vreau să fac bravadă și să dau cifre, pentru că există riscul de a-i plasa pe colegi în zona de confort. Noi vom lupta pentru scorul cel mai bun. Până acum am avut campanii ieftine, cu resurse puține, cu mers din poartă în poartă, am folosit rețelele mass-media și multă muncă voluntară. Noi nu plătim oameni să meargă din ușă în ușă. Pentru noi nu contează dacă avem, sau nu, primari într-o localitate sau alta. Contează doar să fim acolo, să vorbim cu oamenii”, a menționat politicianul.

Totodată, cu referire la perioada potrivită pentru parlamentare în Republica Moldova, Igor Grosu a spus: „Iunie sau iulie, da. Desfășurarea lucrurilor este așa: decizia Curții Constituționale, decretul președintelui, stabilirea datei, restul pregătirilor”.

Fruntașul PAS a mai că rezultatul obținut la prezidențiale i-a ajutat să recâștige terenul pierdut în 2016, iar acum urmează să curețe Parlamentul, pentru că problema e aici, indiferent cât de bun ar fi Guvernul. „Avem 60 de deputați care nu vor, nici în ruptul capului, să facă ceva pentru țară. Ei înțeleg că șansele de a se regăsi în noul Parlament sunt foarte mici, deci rezistența vine din partea lor”, a conchis deputatul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...