[ X ]
[ X ]
Important7 Aprilie 2021 14:30

Unul dintre cei mai tineri deputați din Parlament: Întotdeauna mi-a fost greu să scriu ceva despre 7 aprilie - am fost și eu acolo…

Radu Marian, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), unul dintre cei mai tineri deputați din actualul Parlament, a mărturisit astăzi că a participat la evenimentele din aprilie 2009, informează TRIBUNA.

„Întotdeauna mi-a fost greu să scriu ceva despre 7 aprilie – am fost și eu acolo în Piață și încărcătura emoțională e prea mare când mă gândesc la acele clipe”, a recunoscut politicianul.

Totuși – a spus el – „Președinta Maia Sandu a reușit azi să descrie perfect ce simt eu despre 7 aprilie. Iată mesajul ei: „Au trecut 12 ani din 7 aprilie 2009. În tot acest timp, oamenii au cerut să se facă lumină și dreptate în legătură cu evenimentele din acele zile. Lipsa dreptății și clarității doare, ne stă laț în jurul gâtului. Nu au suportat niciun fel de consecințe nici judecătorii care au emis sentințe de condamnare a tinerilor, nici polițiștii care au bătut oamenii în „coridoarele morții”, nici șefii care au dat indicații și apoi au acoperit și protejat vinovații. Unii au rămas în sistem, achitați și chiar promovați în funcții. Alții au ajuns în funcții bine plătite în echipele noilor potentați ai vremii…””

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...