[ X ]
[ X ]
Breaking news7 Aprilie 2021 14:00

8 partide politice din Republica Moldova riscă să fie sancționate

42 de partide politice, din cele 50 înregistrate oficial în Republica Moldova, au depus raportul anual privind gestiunea financiară pentru anul 2020. Dintre acestea, 30 de formațiuni politice au prezentat raportul, în corespundere cu prevederile regulamentare, atât prin sistemul informatic SI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, iar altele 12 au utilizat doar o singură modalitate. Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală (CEC), informează TRIBUNA.

Totodată, 8 partide politice nu și-au îndeplinit obligațiile de raportare:

1. Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;          

2. Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ;  

3. Partidul Politic „NOI”;        

4. Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”;   

5. Partidul Politic „Democrația Acasă”;        

6. Partid Politic Partidul „RENAŞTERE”;   

7. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”;       

8. Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură şi Animale”.      

CEC reamintește faptul că partidele politice trebuiau să prezinte raportul anual privind gestiunea financiară pentru anul 2020 până la 31 martie curent.

„Neprezentarea raportului în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice. Acest fapt se consideră contravenție și este pasibil de răspundere contravențională”, a precizat instituția.

Comisia a mai comunicat că va examina separat toate neconformitățile parvenite în procesul de depunere a rapoartelor anuale privind gestiunea financiară a partidelor politice și vă întreprinde acțiunile necesare.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...