[ X ]
[ X ]
Breaking news4 Aprilie 2021 10:00

TOP-5 proiecte politice lansate în Republica Moldova în primele 3 luni ale lui 2021

Anul 2021 pare să fie destul de generos din punct de vedere al apariției de noi proiecte politice, or în primele 3 luni ale anului deja au fost lansate 5. În acest sens, TRIBUNA a elaborat „TOP-5 proiecte politice apărute în Republica Moldova în primele 3 luni ale lui 2021”.

1.Partidul „Puterea Oamenilor”

Partidul „Puterea Oamenilor” este condus de Ruslan Codreanu și a fost înregistrat oficial de către Agenția Servicii Publice la 18 martie curent. Anunțul privind noua formațiune a fost făcut la 21 ianuarie curent, iar Congresul de constituire a avut loc la 28 februarie. Partidul se declară drept o inițiativă politică programatică, axată pe probleme reale și soluții reale, o comunitate de oameni centrată pe om, pe problemele reale.

2.Partidul Schimbării

Partidul Schimbării este condus de Ștefan Gligor și a fost înregistrat în Lista partidelor politice din Republica Moldova la 25 martie curent. Grupul de inițiativă a fost lansat la 28 ianuarie, iar Congresul extraordinar s-a desfășurat la 7 martie curent. Fondatorii formațiunii vor să contribuie la schimbarea elitelor corupte și vor promova solidarizarea societății în jurul unui concept de bună guvernare a Republicii Moldova.

  1. Convenția Românilor din Republica Moldova

Convenția Românilor din Republica Moldova este condusă de Valentin Dolganiuc. Despre crearea proiectului a fost anunțat la 26 martie, în ajunul împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Convenția e constituită de deputaţi din Primul Parlament, istorici, profesori, asociaţii şi mişcări politice. Ei îşi propun să participe la alegerile anticipate pentru a reprezenta interesele românilor de pretutindeni și au anunțat că va fi inițiată o platformă de consultări cu toate forţele politice şi civice româneşti, pentru a identifica formula cea mai bună de creare a listei electorale.

  1. Alianța pentru Unirea Românilor

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune politică din România, a fost lansată în Republica Moldova la 27 martie curent – de Ziua Unirii Basarabiei cu România, având drept bază Partidul Popular Românesc. Președinte este Vlad Bilețchi. AUR își propune să fie vocea tuturor celor care simt românește și-și dorește resetarea clasei politice printr-o forță tânără, nouă, care să promoveze cele mai frumoase valori, precum familia, credința, națiunea și libertatea.

  1. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei este în proces de constituire. În acest sens la 31 martie curent a fost anunțată lansarea Grupului de inițiativă, care e condus de fostul Premier Ion Chicu. Principalul deziderat al viitoarei formațiuni este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporane.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...