[ X ]
[ X ]
Important30 Martie 2021 15:00

Partidele mai au la dispoziție 2 zile pentru a prezenta raportul privind gestiunea financiară pentru 2020

Comisia Electorală Centrală (CEC) reamintește că partidele politice mai au la dispoziție 2 zile pentru a prezenta raportul anual privind gestiunea financiară pentru anul 2020, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Raportul va fi prezentat Comisiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 294/2007 privind partidele politice și a Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărârea CEC nr. 4401/2015.

Raportarea va fi realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, conform modelelor de documente stabilite și aprobate în acest sens, care, ulterior, vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica „Finanțarea”, secțiunea “Finanțarea partidelor prin Control financiar”, pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md.

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi Curţii de Conturi.

CEC atenționează că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice, faptă ce se consideră contravenție și este pasibilă de răspundere contravențională.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...