[ X ]
[ X ]
Important27 Martie 2021 18:37

La Parlament s-a desfășurat o ședință solemnă de consemnare a Zilei de 27 martie 1918

La inițiativa deputatului neafiliat Octavian Țîcu, în Sala Europa a Parlamentului s-a desfășurat o ședință solemnă de consemnare a Zilei de 27 martie 1918, cu genericul ”103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost organizat cu susținerea și cu participarea deputaților din fracțiunile ACUM PLATFORMA DA, PAS, Blocul ACUM şi PDM, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Cu un cuvânt de salut au venit, de la distanță, Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

La ceremonie a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Diplomatul a venit cu un discurs în fața participanților.

Prezenți la eveniment, mai mulți parlamentari au adresat mesaje de salut prilejuite de consemnarea Zilei de 27 martie 1918, inclusiv deputații Maria Ciobanu și Iurie Reniță – Fracțiunea ACUM PLATFORMA DA, deputații Virgiliu Pâslariuc și Petru Frunze – din partea Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, deputații Monica Babuc și Ion Leucă – din partea Fracțiunii PDM.

La eveniment au mai participat oameni de știință, deputați în primul Parlament al Republicii Moldova, primari ai unor localități și politicieni din România, care la fel s-au adresat cu mesaje privind evenimentele din 27 martie 1918.

În încheierea ceremoniei, Octavian Țîcu a dat citire Declarației ședinței solemne de consemnare a Zilei de 27 martie 1918.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...