[ X ]
[ X ]
Important26 Martie 2021 13:33

Marian Lupu a vorbit despre experiența de audit a CCRM în condițiile de pandemie

Șefia Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu, anunță că astăzi, a participat la cea de-a XIX-a Sesiune a Consiliului conducătorilor instituțiilor supreme de audit din statele membre ale Comunității Statelor Independente, organizată în regim de teleconferință, informează TRIBUNA.

La eveniment au participat conducătorii și reprezentanții ISA din 8 state participante la Consiliu.

În cadrul ședinței a fost făcut un bilanț de activitate al Consiliului în perioada dintre sesiuni, au fost trasate prioritățile și aprobate planurile și programul activităților pentru viitor.

„Un loc aparte în agenda l-a ocupat subiectul privind rolul instituțiilor supreme de audit în realizarea obiectivelor de dezvoltare economică și socială în contextul pandemiei COVID-19, în acest context, Curțile de Conturi au făcut un schimb de experiență din activitatea lor”, comunică Marian Lupu.

La fel, șefia CCRM spune: „Am prezentat experiența noastră de audit în condițiile specifice de pandemie, cu un accent special pe colaborarea cu Comisia specială a Parlamentului (Comisia de control al finanțelor publice) în utilizarea eficientă și conformă a mijloacelor bugetare, munca la distanță și impulsionarea comunicării cu entitățile auditate, utilizarea sporită a tehnologiilor informaționale și eforturile CCRM de a efectua o analiză complexă a situației privind răspunsul instituțiilor statului la criza pandemică”.

„La eveniment au participat și colegii de la Curtea de Conturi, Marina Covali, membru al CCRM și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare”, a mai adăugat Lupu.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...