[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Martie 2021 17:07

Pavel Filip: Șah (încă nu mat) la rege. Regina și-a făcut mutarea îndrăzneață

„Șah (încă nu mat) la rege. Regina și-a făcut mutarea îndrăzneață. O decizie relativ previzibilă a Curții Constituționale, având în vedere ultimele evoluții pe scena politică. Deși părea că pierde teren, Maia Sandu a jucat abil și a mai câștigat o partidă în fața lui Igor Dodon (nu se știe câte mai urmează)”. Declarațiile au fost făcute de Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează TRIBUNA.

Urmează, după acest duel inutil – a mai spus el – cel mai important, să auzim din partea premierului desemnat care sunt intențiile sale: dorește să fie votat și să gestioneze criza pandemică și cea economică punând astfel capăt acestui absurd politic de prea lungă durată?

„Dacă ultimul decret al președintelui este o nouă farsă, un mișmaș care are din nou ca obiectiv dizolvarea Parlamentului, Curtea a lăsat astăzi să se înțeleagă că acest tertip nu va trece. Mai simplu: dacă guvernul Grosu nu va trece, Maia Sandu nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, probabil, va afla, din nou, că există majoritate parlamentară și candidat. Soluție e doar una: încercarea de a găsi voturile necesare pentru învestirea guvernului Grosu. Altfel, președintele va ajunge exact în punctul zero. Iar noi am pierdut câteva luni, după 2 ani de haos”, a subliniat liderul PDM.

Partidul Democrat din Moldova – a spus Filip – consideră în continuare că țara are nevoie de un guvern funcțional, care să se apuce să rezolve problemele urgente. „Prioritatea zero e gestionarea pandemiei și vaccinarea. Avem nevoie de vaccin, avem nevoie de paturi în spitale, avem nevoie de medici, avem nevoie de viziune, de acțiunii, decizii, soluții. Cât mai urgent. Sper că după aceste clarificări ale CC, partidele pun moratoriu pe certuri politice și se apucă de lucru. Iar de lucru este mult”, a conchis democratul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...