[ X ]
[ X ]
Breaking news17 Martie 2021 20:24

Conducerea PSRM, în ședință: În calitate de politicieni responsabili, cu grijă față de cetățeni, noi nu putem admite...

Igor Dodon, liderul socialiștilor, a prezidat ședința fracțiunii parlamentare a PSRM, în cursul căreia au examinat acțiunile pe care le vor întreprinde în vederea deblocării situației de criză în care se află țara noastră, informează TRIBUNA.

“Astfel, am discutat situația creată, ca urmare a încălcării repetate de către președintele țării a prevederilor Constituției și a hotărârilor Curții Constituționale. Ne-am exprimat regretul că șeful statului, Maia Sandu nu a fost pregătită să accepte deschiderea deputaților și a conducerii PSRM, manifestată pentru a găsi o soluție pragmatică de ieșire din criza politică și constituțională. Noi am manifestat întreaga disponibilitate să avem un dialog pozitiv, constructiv, pentru a minimaliza pierderile umane în lupta cu pandemia COVID-19, dar și a celor social-economice, resimțite de țară.

Am fost unanimi în opinia că, în calitate de politicieni responsabili, cu grijă față de cetățeni, noi nu putem admite ca țara să fie aruncată în febra electorală de către ambițiile politice înguste ale cuiva. Asta în condițiile când zilnic zeci de oameni, rude, prieteni, colegi de-ai noștri, sunt secerați de virusul pandemic, iar spitalele sunt pline și medicii la limita extenuării”, a declarat Dodon.

Fracțiunea PSRM a reiterat necesitatea asigurării țării noastre cu vaccinuri anti-COVID-19, astfel ca să avem posibilitatea să imunizăm cel puțin 350-400 de mii de cetățeni, după care vom putea reveni la discutarea scenariilor politice. “Prioritate pentru noi este viața și sănătatea cetățenilor, nu interesele politice ori ratingul. Rămânem siguri că pentru o gestiune mai eficientă a crizei pandemice, care lovește dur economia, este necesar un guvern funcțional, cu drepturi depline. Iar acest lucru se poate de obținut prin consolidarea tuturor forțelor din Parlament, pentru care soarta țării, viața și sănătatea oamenilor, sunt prioritare”, a spus socialistul.

Potrivit spuselor sale, acesta a fost motivul pentru care deputații socialiști au contestat astăzi la Curtea Constituțională Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decretul a fost emis fără consultări cu majoritatea formalizată, încălcând astfel recentele hotărâri ale Curții Constituționale.

“Am decis ca mâine, 18 martie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, PSRM, fracțiunea cu ce mai mare număr de deputați, va înainta un nou candidat la funcția de prim-ministru. Se va face apel la toți deputații, la grupurile parlamentare, să se alăture unei noi majorități parlamentare.

Cetățenii, țara, au nevoie de politicieni responsabili, care să vină cu soluții urgente la criza politică, pandemică și social-economică”, a conchis Dodon.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...