[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Martie 2021 10:00

Partidele din Parlament au ajuns la un consens! Corneliu Furculiță, despre posibile soluții pentru criza politică!

Noi nu putem lăsa acum pe planul doi situația pandemică din țară și să mergem în anticipate, ar fi ca și cum casa arde, dar noi schimbăm mobila. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Parlament, Corneliu Furculiță, informează TRIBUNA.

Furculiță a declarat, la postul de televiziune Moldova 1, că de această părere sunt toate fracțiunile și grupurile parlamentare cu care discută acum PSRM, cu excepția partidului care a fost condus de Maia Sandu. 

Deputatul a precizat că în cadrul consultărilor inițiate de PSRM s-a ajuns la un consens. 

„Noi am avut discuții cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Deja este a doua rundă. Avem anumite înțelegeri reciproce care și cum vede situația. Din toate componentele actuale în Parlament, practic pentru alegeri anticipate în perioada imediat următoare pledează doar fracțiunea PAS. Înțelegem argumentele lor, deoarece ei doresc să-și fortifice rezultatele din alegerile prezidențiale, dar raționamentul politic și al administrării situației date este acela de a gestiona situația. În Parlament există un consens larg în necesitatea gestionării situației prin: fie un guvern al salvării naționale, fie un guvern tehnic, un guvern care va avea depline atribuții care va putea să administreze această situație complicată”, a spus Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM în Parlament a declarat că în situația actuală responsabilitatea deputaților este una foarte importantă, deoarece ei au fost delegați în Legislativ de popor.

„Noi nu putem lăsa lucrurile astăzi în stare excepțională, în stare gravă și să plecăm în alegeri. Ar fi ca și cum arde casa, dar noi ne-am apucat de schimbat mobila”, a menționat deputatul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...