[ X ]
[ X ]
Important11 Martie 2021 16:30

Declarație: Metodele de gestionare a epidemiei, elaborate și puse în aplicare de Guvernul Chicu, sunt aplicate în continuare... 

„Încotro mergem? Curând se împlinesc 4 luni de când Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale. Promisiunile și angajamentele în campanie erau făcute ferm și nu lăsau loc de îndoială. Cu toate că Guvernul Chicu nu a fost parte a campaniei – nu a scăpat de criticile agresive ale actualului Președinte Sandu” – a declarat Vitalie Dragancea, fost consilier al Premierului Ion Chicu, expert în comunicare, informează TRIBUNA.

Din spusele dnei Sandu –  mai spus el –  „Guvernul a eșuat în gestionarea epidemiei. A eșuat în gestionarea crizei economice și în susținerea afacerilor. Se cerea demisia Givernului și întreprinderea urgentă a altor măsuri mai eficiente”.
„Dar, imediat după alegeri Urgența a încetat să fie Urgentă. Metodele de gestionare a epidemiei, elaborate și puse în aplicare de Guvernul Chicu, sunt aplicate în continuare – altele Președinta Sandu încă nu a inventat. Criza economică (după toate) a dispărut. Președinta Sandu s-a concentrat pe Priorități Adevărate. Prioritatea Nrul 1 a fost deschiderea porților Președinției – misiune realizată! Priortatea Nrul 2 a fost atragerea oamenilor buni la Președinție – misiune realizată! (Cine nu e în Președinție trebuie să îneleagă că nu e om bun.) Prioritatea Nrul 3 – scoaterea țării din izolare. După întâlnirea dnei Președinte cu 3 Președinți, Moldova a fost scoasă din izolare. Încă o misiune îndeplinită! (Cine nu simte că se respiră mai bine după ce am fost scoși din izolare – să meargă să facă testul, poate are Covid.)Prioritatea Nrul 4 – adaptarea Constituției la dorința Președintei Sandu. Misiune încă ne-îndeplinită. Președinta spune că așa vrea poporul. Dna Președintă Sandu, inițiați un referendum cu o întrebare: ”Îi dați dreptul Președintelui să încalce Cnstituția?” – și vedem dacă oamenii v-au votat ca să fentați legea.* Miroase a Vlad Plahotniuc – numai că mai mărunt și mai mincinos”, a scris Dragancea, într-un comentariu pe Facebook.

El a notat că, cea mai nouă realizare a doamnei Președinte e vizita presei la reședința de Condrița.

„Nu mai avem epidemie. Nu mai avem sistem medical supraîncărcat. Nu mai avem lucrători medicali extenuați. Nu mai avem zilnic morți de Covid. Nu mai avem probleme cu vaccinul. Nu mai avem probleme economice. Nu mai avem comapanii care nu rezistă presiunii restricțiilor și comprimării economiei. În schimb avem capriciile dnei Președintă Sandu – capricii devenite priorități pentru noi toți”, a mai spus expertul.

Totodată, Dragancea a menționat: „Curios – dar corpul diplomatic european nu are obiecții la comportamentul Președintei”. „Nu văd nimic deosebit în faptul că Președinta face abuz obraznic de putere și calcă legea. Nu văd nimic deosebit în faptul că Președinta obraznic ignoră problemele social-economice. Nu văd nimic deosebit în faptul că Președinta acutizează polarizarea politică (în Georgia asta a fost recunoscută ca problemă gravă). Nu văd nimic rău în faptul că Președinta atacă și etichetează toți oamenii care nu sunt de acord cu dânsa și au păreri diferite. Nu văd nimic rău în faptul că exponenții partidului Președintei, care se declară democratic și pro-european, atacă încălcând principiile democratice toți oamenii, care nu-s de acord cu ei, și zilnic folosesc discurs de ură. Excelențe, încotro mergem? Sigur ne ghidați corect?”, a conchis el.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...