[ X ]
[ X ]
2 Martie 2021 06:30

Intenționați să reveniți în politică, inclusiv să candidați la funcția de lider al administrației de la Tiraspol? Nina Ștanski a răspuns fără ocolișuri!

Nina Șevciuk (Ștanski), fostă așa-zisă ministră de externe la Tiraspol, este stabilită la Sankt Petersburg, Federația Rusă, unde activează în domeniul educației. Acum, la vreo 5 ani de la plecarea din politică, ea a făcut unele declarații cu privire la revenirea în domeniu, informează TRIBUNA.

Șevciuk a comunicat că a primit o serie de întrebări de la un portal de știri, dar a decis să publice răspunsurile și pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, „cireașa de pe tort” a fost întrebarea dacă examinează posibilitatea de a se întoarce în politica din regiunea transnistreană, inclusiv dacă admite să-și înainteze candidatura la așa-zisele alegeri prezidențiale de la Tiraspol.

„În prezent nu am activități politice, nu mențin contacte politice cu nimeni și nu planific să revin în politică în nicio calitate”, a declarat ea.

TRIBUNA precizează: Nina Ștanski a deținut funcția de așa-zis ministru de externe la Tiraspol din 2012 până în 2016. În paralel, ea a deținut și alte calități. În septembrie 2015, s-a căsătorit cu fostul lider transnistrean – Evgheni Șevciuk, la scurt timp a devenit mamă a doua oară și a plecat din politică și diplomație, iar ulterior s-a stabilit în Federația Rusă. La 31 august 2016, ea a fost numită în funcția de prorector pe cooperare internațională la Universitatea de Stat din Transnistria „T. Shevchenko”, în aceeași zi fiind eliberată din funcția de așa-zis ministru de externe. De prin 2018 Nina Ștanski ocupă funcția de prodecan al Facultății de Relații Internaționale și Studii Politice pentru Cooperare Internațională, este profesor asociat la Catedra de Relații Internaționale al Institutului Nord-Vest al Academiei Prezidențiale Ruse a Economiei Naționale și Administrației Publice sub Președintele Federației Ruse.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...