[ X ]
[ X ]
Important2 Martie 2021 15:00

Ex-Premierul Chicu: Sper foarte mult că „politicienii de pe val” vor înțelege că…

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu a declarat că, statul Republica Moldova poate face față provocărilor și speră ca politicienii vor înțelege acest lucru, informează TRIBUNA.

„Această postare e cu cifre, dar nu e despre cifre. E despre oamenii care muncesc din greu, ca țara să treacă cu pierderi minime această perioadă de maximă iresponsabilitate politică a altor oameni.  E despre încrederea pe care trebuie s-o avem noi, moldovenii – cetățeni ai acestei țări, în propriile forțe și capacități. Așa, cum au avut-o strămoșii noștri de-au fost vrednici să ne lase această “gură de rai” moștenire!”, a menționat Chicu, pe Facebook.

Totodată, el a spus că, datorită eforturilor agenților economici și cetățenilor contribuabili, dar și eficienței administrării fiscal-vamale, veniturile medii zilnice ale Bugetului de Stat în perioada ianuarie-februarie 2021 le-au depășit pe cele similare din anul trecut cu 17,4%, adică cu 23,4 mln. lei mai mult încasat la buget în fiecare zi operațională. În total în această perioadă veniturile au crescut cu 621 mln. lei. Față de ianuarie-februarie 2019, suma depășirii constituie circa  1,3 mlrd. lei, adică peste 27%. „Țara are cu ce achita facturile și poate redeschide iar șantierele investițiilor publice în infrastructură. Mulțumim agenților economici și cetățenilor contribuabili la buget!”, a precizat Chicu.

Fostul Premier a mai spus că țara lucrează, oamenii sunt responsabili, statul Republica Moldova poate face față provocărilor! „Sper foarte mult „politicienii de pe val” să înțeleagă acest lucru și, cel mai important, să accepte această muncă și vrednicie a moldovenilor!”, a declarat Ion Chicu.

De asemenea, el a specificat că, „în legea bugetului 2021 a rezervat în fondurile de intervenție ale guvernului 277,82 mln. lei pentru finanțarea unor cheltuieli urgente/extraordinare, în primul rând, situația pandemică și vaccinarea. Nu altceva”.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...