[ X ]
[ X ]
2 Martie 2021 17:00

Deputat: Definitivez o serie de proiecte legislative menite să curețe clasa politică de elemente toxice

Dinu Plîngău, deputatul Platformei DA, este în proces de definitivare a o serie de proiecte legislative menite să împiedice corupția politică, să curețe clasa politică de elemente toxice. Acestea vor fi prezentate, cel mai probabil, săptămâna viitoare, informează TRIBUNA.

Plîngău spune că, cea mai periculoasă corupție este corupția politică, inclusiv finanțarea ilegală a partidelor politice, care trebuie pedepsită foarte dur, precum și coruperea alegătorilor, sancțiunile pentru care de asemenea trebuie extinse:

„Știu, e un domeniu neexplorat, dar trebuie să tindem spre un stat în care valorile europene sunt respectate și pentru asta avem nevoie de mecanisme de combatere a fenomenelor nocive. În aceste clipe analizăm practica internațională prin care unele partide au fost interzise, iar altele nu au fost admise să participe la alegeri, pe motiv că au încălcat principiile statului de drept”, a declarat deputatul.

Potrivit spuselor sale, Art. 41 din Constituția Republicii Moldova stipulează următoarele: „Partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituţionale”.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...